• 0
Aspis 10 years

Ασπίς: Πρώην ασφαλισμένοι και διευθυντικά στελέχη σε αναμονή

Category : Aspis

10 χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την ημέρα που ανακλήθηκε η άδεια της Ασπίς  και παρόλο που το ζήτημα της παράλληλης αποζημίωσης των δικαιούχων από την εκκαθάριση και το Εγγυητικό Κεφάλαιο είχε συζητηθεί πριν από τις εκλογές, προς το παρόν τηρείται από όλες τις πλευρές στάση αναμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν καταλήξει ως προς το περιεχόμενο της τροπολογίας βάσει της οποίας θα καταστεί εφικτό να γίνουν καταβολές αποζημιώσεων στους πρώην ασφαλισμένους πριν τελειώσει η εκκαθάριση. Ωστόσο, από εδώ και πέρα η εξέλιξη εξαρτάται από την πίεση που θα δεχτεί η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα για την αποζημίωσή τους έχουν κινηθεί νομικά και πρώην διευθυντικά στελέχη της Ασπίς που διεκδικούν χρήματα τα οποία δεν τους αποδόθηκαν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν περιπτώσεις που αν και τελεσίδικα έχει οριστεί αποζημίωση δεν έχει αποδοθεί.

Πηγή: insurancedaily.gr


  • 0
anasfalista

Τα ανασφάλιστα συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, παρά τα πρόστιμα και τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ

Ανασφάλιστα οχήματα συνεχίζουν να κυκλοφορούν!

Τι έδειξαν τα στοιχεία του Επικουρικού για το πρώτο 9ημηνο του 2017 από τις αναγγελίες ατυχημάτων

Εμφανώς μειωμένα τα ατυχήματα από ανασφάλιστα αυτοκίνητα που αναγγέλθηκαν στο Επικουρικό Κεφάλαιο, για το πρώτο 9μηνο του 2017, αλλά συνεχίζουν να είναι υψηλά, παρά το ότι στάλθηκαν έστω και ακυρωμένα πρόστιμα .

Συγκεκριμένα μέσα στο 2017 και για το πρώτο 9μηνο ο αριθμός δηλωμένων ζημιών από ανασφάλιστα ήταν 1.774 έναντι 2.319 το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα τους επίμαχους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που πλανώνται συνεχώς οι διασταυρώσεις και τα πρόστιμα ο αριθμός των ζημιών κυμαίνεται από 151 τον Ιούλιο μέχρι και 180 τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι αν τελικά δεν επιβληθούν πραγματικά πρόστιμα το προσφιλές “σπορ” των Ελλήνων κυκλοφορώ ανασφάλιστος θα συνεχιστεί ...και όσο καθυστερούν μήνα με τον μήνα θα αυξάνονται και πάλι τα ανασφάλιστα.

πηγή: Asfalisinet.gr


  • 0
ψυχική οδύνη απο τροχαίο

Δικαιούχοι ψυχικής οδύνης σε θάνατο από τροχαίο και τέκνα από δεύτερο γάμο

Ψυχική Οδύνη 202.000 ευρώ για θάνατο 67χρονου, με δικαιούχους και τα τέκνα εκ Δευτέρου Γάμου

Δείτε την σχετική δικαστική απόφαση :

Σύγκρουση Καθέτως Κινουμένων ΙΧΕ και Ταξί Παραβίαση Ερυθρού Σηματοδότη
Αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού ΙΧΕ ο οποίος παραβιάζοντας ερυθρό σηματοδότη επί Εθνικής Οδού προσέκρουσε με το εμπρόσθιο τμήμα του οχήματός του επί του αριστερού τμήματος ταξί που εισήρχετο κανονικά στη διασταύρωση. (παράβαση άρθρων 6παρ.1β’, 12 παρ. 1, 19παρ.1,2,3 και 26 παρ. 1,4,6 του ΚΟΚ).
Προϋπάρχουσα Νεφρική Ανεπάρκεια και Εκφύλιση μυοκαρδίου δεν συνδέονται αιτιωδώς με την πρόκληση του θανάτου
Ο θάνατος του 67χρονου επιβάτη προήλθε από τα τραύματα που προκλήθηκαν σ΄αυτόν από το τροχαίο ατύχημα (κακώσεις στον θώρακα) και όχι από την εκφύλιση του μυοκαρδίου και την νεφρική ανεπάρκεια που έπασχε, για την αντιμετώπιση της οποίας υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, (από την οποία επέστρεφε την ημέρα του ατυχήματος), αλλά κρίθηκε ότι δεν συνδέεται αιτιωδώς με την επέλευση του θανάτου του.

“Read More”

  • 0
anasfalista oxhmata

457.000 ανασφάλιστα οχήματα εντόπισε ο δεύτερος έλεγχος

Νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διενέργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τις ανανεωμένες λίστες που απέστειλαν οι αρμόδιοι φορείς και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Ο αριθμός πλέον των ανασφάλιστων οχημάτων «κατέβηκε» από τα 1.150.000 (πρώτη διασταύρωση με λανθασμένα στοιχεία) στα 457.000.

Ωστόσο, στελέχη της ΑΑΔΕ σημειώνουν ότι πρόκειται για μία άτυπη διασταύρωση (έγινε στις 15 Ιουλίου) και σε αυτή τουλάχιστον τη φάση δεν πρόκειται να αποσταλούν ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες οχημάτων που φαίνεται να εξακολουθούν να έχουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους. Και αυτό διότι περιμένουν και μία τρίτη επικαιροποίηση της λίστας από την αστυνομία και το υπουργείο Μεταφορών έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη και η ταλαιπωρία των πολιτών, όπως είχε συμβεί τον περασμένο Ιούνιο με δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων να αναγκάζονται να αποδείξουν είτε ότι έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα, είτε ότι δεν τους ανήκει, είτε ότι αυτό έχει κλαπεί.

“Read More”

  • 0
Life Insurance

Ασφάλεια ζωής: ένα διαφορετικό δώρο για τα Χριστούγεννα

Category : Υγεία / Ζωή

Δύο παραδοσιακά πολύ δύσκολες ασφαλιστικές ανάγκες αλλά πολύ σημαντικό να λυθούν στη ζωή των ανθρώπων, είναι ο κίνδυνος της απώλειας ζωής και της μόνιμης ολικής ανικανότητας.

Είναι δύο κίνδυνοι που για οποιοδήποτε γονιό θα έχουν εάν συμβούν, πολύ σκληρές και δύσκολες επιπτώσεις στην οικογένειά του.

Αλλά και η κάλυψη της ανικανότητας για κάποιον ελεύθερο επαγγελματία απο μόνη της, μπορεί να είναι σωτήρια σε μια δύσκολη περίπτωση.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η δυσκολία για την πώληση ξεκινά πρώτα από τον προβληματισμό του Διαμεσολαβητή για το πώς θ’ αναφερθεί σε δύο δύσκολες στιγμές στη ζωή του ανθρώπου.

Και από την άλλη, από τη μεριά του καταναλωτή, συνδυαστικά με την αίσθηση της πιθανότητας που έχει αλλά και με την προδιάθεση ότι ίσως είναι κάτι ακριβό για να το προσεγγίσει.

“Read More”

  • 0

Θα καταργήσει το Δημόσιο συντάξεις αναπηρίας και θανάτου;

Αυτό ισχυρίζεται σε κεντρικό άρθρο της η Real News της Κυριακής (29/5) ότι ζητούν οι δανειστές.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ως αποκλειστικές, η εφημερίδα γράφει ότι οι δανειστές έχουν στείλει υπόμνημα 20 σελίδων στην Κυβέρνηση με το οποίο ζητούν να καταργηθούν οι συντάξεις αναπηρίας ή θανάτου και ταυτόχρονα να θεσπιστούν επαγγελματικά ταμεία και υποχρεωτικά ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Διαβάστε το άρθρο αυτούσιο:

“Βόμβα” στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους βάζουν οι δανειστές, ζητώντας επιτακτικά την εδραίωση της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Υπό την απειλή της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της καταβολής της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, το κουαρτέτο μέσω της αποστολής 20σέλιδου υπομνήματος προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιβάλλει τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, απαιτώντας από το κράτος να πάψει να καταβάλλει εκείνο σύνταξη αναπηρίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος του ασφαλισμένου ή σύνταξη λόγω θανάτου στα μέλη της οικογένειάς του.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην κατάργηση του άρθρου, καθώς η ένταξη ιδιωτικών εταιρειών θα οδηγήσει σε σταδιακή μετατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.  

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews οι δανειστές ζητούν την απόσυρση του άρθρου 31 του νέου νόμου, που προβλέπει ότι σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος το κράτος θα καταβάλλει στον ασφαλισμένο σύνταξη που θα ισούται τουλάχιστον με το διπλάσιο της εθνικής σύνταξης για την ασφάλιση 20 ετών, δηλαδή 768 ευρώ.

“Read More”

  • 0

Ασπίς Πρόνοια: Σε δίκη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και 15 συνεργάτες του

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, ο Παύλος Ψωμιάδης και 15 συγκατηγορούμενοί του, για την υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια».

77094c40c38e196726800e48ce17c6e5_MΣύμφωνα με το βούλευμα (αρ. 665/2016), οι κατηγορούμενοι, επί μία δεκαετία, από το 2000, συνέστησαν και δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραξε σειρά αξιοποίνων πράξεων σε βάρος 17 εταιρειών του Ομίλου Ψωμιάδη, μεταξύ των οποίων η «Aspis Capital», η «Ασπίς Πρόνοια» και άλλες.
Σύμφωνα με τους εφέτες, οι κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν ανά περίπτωση για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας της υπεξαίρεσης και άλλα. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι ο «επικεφαλής» της οργάνωσης, Παύλος Ψωμιάδης, μέσω σειράς μεθοδεύσεων, εξαπάτησε 37.014 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Πηγή: http://www.sportandbusiness.gr/


  • 0

Δωρεάν νομικές συμβουλές από την Arag σε απολυμένους

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η εταιρία μας συνεχίζει για τον μήνα Δεκέμβριο την προσφορά των δωρεάν νομικών συμβουλών προς απολυμένους του ιδιωτικού τομέα.

Για τον μήνα Δεκέμβριο η παροχή των δωρεάν νομικών συμβουλών, θα γίνει την

Παρασκευή 18.12.2015 στην Αθήνα 14:30–17:30 τηλ. 210-7490912 & 913,

στη Θεσσαλονίκη 12:00-14:00, τηλ. 2310-520720 & στην Πάτρα 11:00-13:00, τηλ. 2610-275211

Πηγή: http://insuranceworld.gr/

 


  • 0
EnsInsurance Technology

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν χρειάζονται τεχνολογία

Και ξαφνικά… το εγχειρίδιο του έξυπνου και παραγωγικού Ασφαλιστή άλλαξε!

Πολύς ντόρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό γύρω από την τεχνολογία. Οι Ασφαλιστικές εταιρείες φτιάχνουν ιστοσελίδες στο Facebook, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές φτιάχνουν σελίδες στο Linkedin και μια ολόκληρη αγορά χορεύει το χορό της ψηφιακής εποχής.

του Νίκου Μωράκη

Αν δεν έχεις παρουσία στο διαδίκτυο τότε δεν υπάρχεις! Και αν θες να σε βρίσκουν εύκολα και γρήγορα οι πελάτες σου ή οι συνεργάτες σου τότε θα πρέπει να πληρώσεις και από πάνω. Γιατί; Γιατί ο ανταγωνισμός σε αναγκάζει. Ξέρετε υπάρχει μια καινούργια φράση που λέει: Αν θες να κρύψεις κάτι στο διαδίκτυο, βάλτο στη δεύτερη σελίδα της μηχανής αναζήτησης της Google. Κανείς δε κοιτάει εκεί.

Και ξαφνικά… το εγχειρίδιο του έξυπνου και παραγωγικού Ασφαλιστή άλλαξε!

Εμπλουτίστηκε με ένα σωρό νέες ορολογίες όπως tablets, smartphones, likes, shares, comments, whatsApp, skype, facebook, linkedin. Όχι δεν άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο θα κλείσει ο Ασφαλιστής την πώληση.

“Read More”

  • 0
Hotel Insurance

Ασφαλισμένα στην Ελλάδα το 20% των τουριστικών καταλυμάτων

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) στο πλαίσιο σχετικής μελέτης, επιχείρησε να προσεγγίσει τα βασικά τεχνικά στοιχεία της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, που εντάσσεται στον κλάδο ασφάλισης της Γενικής Αστικής Ευθύνης, στην Ελλάδα για τα έτη 2009 – 2013.

Στόχος ήταν ο στατιστικός προσδιορισμός του συγκεκριμένου κινδύνου της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, στον οποίο είχαν εκτεθεί κατά το παρελθόν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη της ΕΑΕΕ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η αγορά των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στη χώρα μας, περιλαμβάνει περίπου 10 χιλιάδες ξενοδοχεία, 25 χιλιάδες επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και 6 χιλιάδες επιχειρήσεις ενοικιάσεως επαύλεων (πηγές των στοιχείων ήταν η  Ελληνική Στατιστική Αρχή, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το  Υπουργείο Τουρισμού).

Με την έρευνα καταγράφηκαν μόνο 8,5 χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια (το 2013) από τις συμμετέχουσες στην έρευνα 19 ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη της ΕΑΕΕ, οι οποίες εκτιμάται ότι συγκέντρωσαν το έτος 2013 αθροιστικά το 90% της παραγωγής στον κλάδο της Γενικής Αστικής Ευθύνης.

Την ίδια χρονιά δηλώθηκαν στις ίδιες ασφαλιστικές επιχειρήσεις 605 ζημιές της κάλυψης της Αστικής Ευθύνης Ξενοδόχων, των οποίων η αρχική εκτίμηση αποζημίωσης ήταν συνολικού ύψους 1,7 εκατ. 

Πηγή: Insurance Daily